Sport och fritid

Att ha ett särskilt intresse är något som dagligen sätter guldkant på tillvaron. Många har en sport som fritidsintresse, andra samlar på något och vissa gillar att kolla på fåglar genom kikaren. Oavsett vad, så är det viktigaste att man tycker det är roligt och att man faktiskt kan tänka sig att göra detta på sin dyrbara fritid.

Man kan kategorisera intressena på olika nivåer. Ett intresse kan alltså vara att samla på något. Det kan vara att utföra någon sport eller typ av träning. En hobby kan även vara att umgås med vänner och familjen på fritiden.

Andra skulle troligtvis säga att shopping, middagar och gå ut på krogen är ett godkänt intresse. När man frågar någon vad man helst gör på fritiden brukar svaret ofta bli umgås med vänner, träna och diverse. Den där visan känner de flesta igen, men det behöver ju faktiskt inte betyda att de personerna är tråkiga och fantasilösa. Alla har kanske inte den lyxen eller tiden att utveckla och vårda det där intresset man sitter och gnager på någonstans där inne.

Nej, ett intresse är faktiskt ingenting man nödvänligtvis måste ha. Det är väl snarare något man ibland tvingas ha för att verka lite mer intressant som person. Man kanske ska nöja sig med att bara vara och inte alltid göra något.