Vintersäkra trädgården

För många är trädgården otroligt viktigt och den bär på ett stort värde men även mycket liv. Dock är det så att vi kan inte trycka på paus över vintern och sedan play när våren närmar sig. Men som tur är finns det knep att ta till för att vintersäkra ens trädgård.

1826184-hecke-pflanzen-planting-a-hedge-01Ja, vår trädgård bär på otroligt mycket liv. För att inte möta den sen igen på våren när snön lämnat plats för det som åter ska börja gro i ett enda elände är det viktigt att du redan nu tar tag i dina buskar och gräsmatta för att ge våren de bästa förutsättningarna till återhämtning. Då blir det även roligare att ta hjälp av en bra trädgårdsarkitekt eller börja påta själv när dina förutsättningar är de bästa.

Ta hand om din trädgård

Att ta hand om din trädgård kan göra att du får ett större miljöintresse då du ser hur livet uppkommer och hur du kan vara med och påverka. Och det härliga är att du inte behöver vänta till våren utan kan börja med din omsorg redan nu! Detta genom att ta kontroll över din trädgård och ge dina växter den bästa förutsättningen. Nu på hösten är det bra att plantera lökar, allt från vitlökar till tulpaner. Bästa tiden är egentligen i slutet av september med så klart är det lika bra att chansa nu innan kärlen tagit tag i marken. För att vintersäkra är det bra om du klipper ner alla växter och sedan plockar bort alla vissna blommor som inte längre är glada. Har du vackra rosenbuskar som du gärna vill ska överleva en kall vinter gäller det att stoppa om dem ordentligt med en massa lav för att skydda på bästa möjliga sätt. Täcker du med täckbark är det viktigt att du inte glömmer bort att plocka bort barken sen till våren för annars suger barken åt sig all fukt från rosorna. Och rensa, rensa ogräs, detta då du kommer slippa göra det sen i vår när du då vill känna att du har tid med mycket roligare saker.

Det är inte svårt, det gäller bara att du finner tid!