Så placerar du akvariet hemma

Att ha en vacker undervattensvärld i ditt hem är tillfredställande på flera sätt. För att dina fiskar ska trivas i akvariet är det viktigt att det placeras på en lugn och lite mörkare plats. Ett akvarium är tungt och behöver en stabil möbel att stå på.

Att ha ett akvarium med fiskar är främst dina husdjur men det är också en del i inredningen. Ett akvarium är något som du kan ha glädje av i många avseenden. Men för att dina fiskar ska trivas bra i sitt hem är det viktigt att du placerar akvariet på en bra plats i bostaden. För fiskarnas trivsel är även belysningen viktig, köp akvariebelysning led till ditt akvarium för fiskarnas bästa. Det finns många fördelar med att köpa LED-belysning istället för vanliga traditionella lampor. Du sparar el genom att använda LED belysning men denna typ av belysning är också mycket mer hållbar än en vanlig ljusramp. LED lampor har en lång livslängd och dessutom ger en LED belysning ett lite trevligare och mer levande ljus.

Placera akvariet på en lugn plats i hemmet

När du ska välja vart du ska placera akvariet ska du tänka på att inte ställa det på en plats där solen ligger direkt på. Välj gärna en lite mörkare plats i ett rum för att undvika onödig algtillväxt. Det är heller ingen bra idé att ha akvariet direkt framför ett fönster. Med ett konstant ljus riskerar du att få temperaturväxlingar i vattnet. För att fiskarna ska må bra är det viktigt att välja en plats där det är lugnt. Om många passerar förbi akvariet kan fiskarna bli stressade. Det är viktigt att akvariet placeras på en stabil möbel som klarar av hela tyngden. Ett akvarium som rymmer ungefär 100 liter väger omkring 120 kg. Ytan du ställer akvariet på behöver vara horisontell, jämn och vibrationsfri.