Från Narnia till Hello Kitty

Ända sedan min tidiga barndom så har fantasivärlden och allt runt omkring den varit något som fascinerat mig. Allt från Gripar till konstiga varelser har inbjudit till en skräckinjagande förtjusning i sagornas värld.  Mitt allra första minne tar mig tillbaka till Sagan om Narnia, en försvunnen värld långt, långt bort i evigheten. Denna sak betydde lika mycket för mig, som en barnleksak gjorde för andra lekkamrater i min ålder. Jag var dock inte ett dugg intresserad av vare sig Barbiedockor eller att bygga med lego. Det enda jag ville göra var att leva mig in i sagornas värld, oavsett om det handlade om att läsa en bok eller se på tv.

Jag minns hur jag slukade den ena boken efter den andra, och till slut fanns där knappt några böcker kvar för mig att läsa. Det bidrog till att jag redan vid tio års ålder, gav mig an den kanske största och mest omtalade fantasibok någonsin, nämligen Sagan om Ringen. En tämligen avancerad och svårläst bok, men detta faktum var inget som satte käppar i hjulen för min del. Efter bara några veckor var två av tre böcker avklarade och jag fullkomligt älskade denna saga. Ni kan därför tänka er vilket lyckorus som ingav sig när dessa kom upp på bioduken.

I dag har jag tyvärr insett att de flesta barn inte alls besitter denna förtjsning inför sagor coh fantasi. Istället är det fysiska produkter som fyller upp deras tillvaro, och i dag vill alla små tjejer leka med Hello Kitty. En söt liten vit katt, som har blivit ett starkt varumärke under de senaste åren. En realitet för oss som lever i dagens samhälle, men jag inte hjälpa att jag själv känner en stor saknad efter sagor coh fantasi. Vad hände med drömmarna?